Endoskopski kabinet

U endoskopskom kabinetu rade se endoskopske procedure ezofagoskopija, gastroskopija, duodenoskopija, kolonoskopija, anoskopija. Ove procedure omogućavaju vizuelizaciju sluzokože organa za varenje i uočavanja patoloških promena (čir, polipi, upalne bolesti, tumori) i uzimanje uzoraka za patohistološku analizu. Procedure se koriste i u terapijske svrhe kao što je zaustavljanje krvarenja iz čira želuca ili dvanaestopalačnog creva, uklanjanje polipa na debelom crevu i dr.

Endoskopske procedure se izvode na najsavremenijoj opremi - video-endoskop marke “Pentax”. Video procesor omogućava mnogo jasniju vizuelizaciju patoloških promena u odnosu na klasične endoskopske instrumente. Endoskopske procedure se, u skladu sa željom pacijenta, izvode u lokalnoj anesteziji ili kratkotrajnoj opstoj venskoj anesteziji (potpuno odsustvo bola i neprijatnosti tokom pregleda).

Uoči svakog endoskopskog pregleda se obavlja detaljan internistički pregled sa EKG-om. Po potrebi se u sklopu pregleda radi i Ultrazvuk trbuha.

Posebna pažnja pridaje se skrining endoskopskim pregledima u cilju ranog otkrivanje polipa na debelom crijevu, Baretovog jednjaka, Helikobacter pozitivnih gastritisa i drugih prekanceroznih stanja.


Kontaktaktirajte nas ili zakažite pregled