Specijalistički pregledi


Internistički pregled

Detaljan klinički pregled i procjena bolesnika iz oblasti interne medicine. Dijagnostika i liječenje bolesti srca i krvnih sudova / EKG

Gastroenterološki pregled

Prevencija i liječenje širokog spektra oboljenja probavnog trakta (jednjak, želudac, dvanaestopalačno crijevo,tanko crijevo i debelo crijevo), jetre, žucne kese i pankreasa.

Endokrinološki pregled

Prevencija i liječenje širokog spektra oboljenja žlijezda sa unutrašnjim lučenjem (hipofiza, štitasta žlijezda, paraštitasta žlijezda, nadbubrežna žlijezda), metaboličkih oboljenja (šećerna bolest, hyperlipidemija), poremećaja metabolizma Calcijuma.

Dijagnostika i liječenje poremećaja menstrualnog ciklusa,maljavosti i hormonskih uzroka neplodnosti

Dermatološki pregled

Dermatološki pregled obuhvata detaljan pregled kože, mladeža, bradavica i drugih promjena na koži. Na osnovu pregleda obavlja se procenjivanje tipa i kvaliteta kože, otkriva i postavlja dijagnoza eventualnih bolesti kože, polnih bolesti itd.

Dermoskopija

Dermoskopija predstavlja metodu za razlikovanje dobroćudnih od zloćudnih mladeža. Pomoću specijalnog aparata koji se naziva dermoskop, a sadrži uveličavajuće staklo i hladan izvor svetla, posmatraju se promene na koži. Naročito je preporučljivo da se obavi dermoskopija u slučaju da primjetite promene u veličini, obliku ili boji mladeža.

Reumatoloski pregled

Reumatoloski pregled sastoji se od detaljne anamneze i fizikalnog pregleda, obraćajući specijalno pažnju na znakove inflamacije zgloba (tj. toplotu, otok mekih tkiva, izliv tečnosti) i funkcionalni status zgloba (tj. stepen pokretljivosti zgloba, ankiloza deformacija, atrofija). Dalje detaljno ispitivanje se dopunjava određenim laboratorijskim analizama u zavisnosti od toga na koju se bolest sumnja. Radi se kompletna krvna slike sa određivanjem brzine sedimentacije eritrocita, pregled urina, testovi na reumatoidne faktore i na antinuklearna antitela, određivanje količine mokraćne kiseline u serumu i rentgenski pregledi kostiju i zglobova.

Urološki pregled

Urologija je grana medicine namjenjena liječenju ljudi koji imaju neke od sledećih simptoma: Ucestalo , otezano ili bolno mokrenje, prisustvo krvi u mokraci, neplodnost, erektilna disfunkcija. Pregled počinje razgovorom sa ljekarom, koji će postavljati ciljana pitanja, kako bi dobio što više podataka o početku, toku i uzroku vaših problema.
U sledećoj fazi pregleda, ljekar obavlja klinički dio pregleda, gdje rukama ispipava ( palpira ) Vaš stomak i traži postojanje bolne tačke ili postojanje neke mase, ili uvećanog organa u trbuhu.
Da bi ovaj pregled bio precizniji, ljekar može da uradi i ultrazvučni pregled bubrega,mokracnih kanala,prostate i testisa. Po potrebi, ljekar urolog će vas uputiti i da izvršite laboratorijske analize krvi, mokraće, sperme. Nekada je usled sumnje na infekciju neophodno uzimanje briseva, kod muškaraca sa glansa penisa, prepucijuma ili iz uretre.
Kontaktaktirajte nas ili zakažite pregled