Konsultativni pregledi

Dermatološki pregled


Dermatološki pregled obuhvata detaljan pregled kože, mladeža, bradavica i drugih promjena na koži. Na osnovu pregleda obavlja se procenjivanje tipa i kvaliteta kože, otkriva i postavlja dijagnoza eventualnih bolesti kože, polnih bolesti itd.

Dermoskopija

Dermoskopija predstavlja metodu za razlikovanje dobroćudnih od zloćudnih mladeža. Pomoću specijalnog aparata koji se naziva dermoskop, a sadrži uveličavajuće staklo i hladan izvor svetla, posmatraju se promene na koži. Naročito je preporučljivo da se obavi dermoskopija u slučaju da primjetite promene u veličini, obliku ili boji mladeža.

Dermatohirurgija

- otklanjanje različitih kožnih promena i dobroćudnih izraslina


Radiotalasna hirurgija

- bezbolno i beskrvno uklanjanje dobroćudnih promjena na koži : papiloma, keratoza, ksantelazmi, kondiloma) kao i uzimanje uzoraka – biopsiju kože


Estetska dermatologija lica

- Botoxi. Hijaluronski fileri. Hemijski pilinzi.

Reumatološki pregled

Reumatoloski pregled sastoji se od detaljne anamneze i fizikalnog pregleda, obraćajući specijalno pažnju na znakove inflamacije zgloba (tj. toplotu, otok mekih tkiva, izliv tečnosti) i funkcionalni status zgloba (tj. stepen pokretljivosti zgloba, ankiloza deformacija, atrofija). Dalje detaljno ispitivanje se dopunjava određenim laboratorijskim analizama u zavisnosti od toga na koju se bolest sumnja. Radi se kompletna krvna slike sa određivanjem brzine sedimentacije eritrocita, pregled urina, testovi na reumatoidne faktore i na antinuklearna antitjela, određivanje količine mokraćne kiseline u serumu i rentgenski pregledi kostiju i zglobova.

Urološki pregled

Urologija je grana medicine namjenjena liječenju ljudi koji imaju neke od sledećih simptoma: Ucestalo , otezano ili bolno mokrenje, prisustvo krvi u mokraci, neplodnost, erektilna disfunkcija. Pregled počinje razgovorom sa ljekarom, koji će postavljati ciljana pitanja, kako bi dobio što više podataka o početku, toku i uzroku vaših problema.

U sledećoj fazi pregleda, ljekar obavlja klinički dio pregleda, gdje rukama ispipava ( palpira ) Vaš stomak i traži postojanje bolne tačke ili postojanje neke mase, ili uvećanog organa u trbuhu.
Da bi ovaj pregled bio precizniji, ljekar može da uradi i ultrazvučni pregled bubrega,mokracnih kanala,prostate i testisa. Po potrebi, ljekar urolog će vas uputiti i da izvršite laboratorijske analize krvi, mokraće, sperme. Nekada je usled sumnje na infekciju neophodno uzimanje briseva, kod muškaraca sa glansa penisa, prepucijuma ili iz uretre.

Pregled Ortopeda

Ortopedija je grana medicine koja proučava, sprečava i liječi bolesti, deformacije i povrede sistema za kretanje. Indikacije za pregled kod ortopeda su povrede i upalni procesi u mišićima,kostima i zglobovima, sportske povrede, deformiteti kicme kod djece i odraslih. Takodje se obavljaju procjene za operaciju kukova i koljena. Ako postoji indikacija, nakon uradjene rentgenske dijagnostike moze se uraditi ultrazvuk mišića, ligamenata i zglobova kao i ambulantne intervencije ( imobilizacija, punkcije, intraartikularne injekcije, obrada rana).

Kontaktaktirajte nas ili zakažite pregled